Aardappelsalade een heerlijk bijgerecht en heel makkelijk zelf te maken. Lekker voor bij een barbecue, gourmet, maar ook lekker met gewoon een stukje vlees en groenten.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik bijna nooit aardappelsalade at, maar met dit recept gaat daar denk ik wel verandering in komen.
Voor 2 personen
Dit heb je nodig:
- 4 vastkokende aardappels
- 100 gram magere spekreepjes
- 4 cherrytomaatjes
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 klein rood uitje
- 1 eetlepel gesneden bieslook
- peper en zout naar smaak
Zo maak je het:
- Schil de aardappels en kook ze ongeveer 20 minuten. Laat ze vervolgens in een andere pan of bak afkoelen. Bak daarna de spekjes krokant en laat ook deze afkoelen daarna.
- Snijd ondertussen het uitje, de bieslook en de tomaatjes in kleine stukjes.
- Als de aardappels en spekjes zijn afgekoeld snijd je de aardappels in stukjes. schep daar de spekjes bovenop.
- Leg ook de ui, de bieslook en de tomaatjes bij de aardappels. Schep de mayonaise erbovenop en bestrooi met wat zout en peper. Meng dit alles goed met een lepel door elkaar en klaar is Kees.
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!