In het weekend of op mijn vrije dag vind ik het heerlijk om lekker uit te pakken met een fijn ontbijtje. Deze keer besloot ik om American pancakes met appel en kaneel te maken. De “normale” pancakes zijn natuurlijk ook al super lekker, maar deze hebben er al een lekker smaakje doorheen zitten.
In het recept staat niet dat ik ook nog appel voor erop bakte. Mocht je dat ook lekker vinden koop dan een appel extra, snijd deze in blokjes en bak in de koekenpan. De pancakes zijn ook heerlijk met poedersuiker, kaneelsuiker of stroop.
American pancakes met appel en kaneel – 15 stuks
Dit heb je nodig:
- 125 gram bloem
- 150 ml melk
- 1 ei
- 1,5 tl suiker
- 1 appel
- 2 tl kaneel
- 1/2 zakje bakpoeder
- boter om in te bakken
- Stroop, kaneelsuiker of poedersuiker (naar smaak)
Zo maak je het:
- Doe de bloem, melk, eieren, suiker en kaneel in een beslagkom. Meng met een spatel (of met een mixer) alle ingrediënten door elkaar.
- Schil de appel en snijd hem in kwarten. Rasp de stukken appel met een grove rasp door het beslag.
- Verhit boter in een koekenpan en schep met een lepel het beslag in de pan. Wij schepten het beslag met een ijslepel in de pan, maar je kan hier natuurlijk ook bijvoorbeeld een sauslepel voor gebruiken.
- Wacht met omdraaien tot de bovenkant van de pancake droog is. Wanneer de bovenkant van de pancake droog is, kan je de pancake met een spatel omdraaien. Bak de pancakes goudbruin.
- Serveer met poedersuiker, kaneelsuiker, stroop.of net als mij, met gebakken appel
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Zin in andere pancakes? Dan zijn deze met bacon misschien wel een goed idee.
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!