Appel en kaneel is een heerlijke combinatie. Of je het nou los eet of bijvoorbeeld in een boterkoek. De combinatie doet het altijd goed. Wel is het natuurlijk extra lekker als je het in een baksel verwerkt. Als je dan ook even rondneust op Foodaholic zul je zien dat ik al vaker baksels met deze combinatie heb gemaakt.
Vandaag deel ik het recept voor een appel kaneel tulbandcake met jullie. Niet moeilijk om te maken, maar wel heel lekker!
Dit heb je nodig:
- 250 gram boter
- 250 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 5 eieren
- 1 goudrenet of jonagold appel
- 4 theelepels kaneelpoeder
- 3 eetlepels grove kaneelsuiker
Zo maak je het:
- Leg de boter uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Vet de tulbandvorm in en bestuif het daarna met wat bloem.
- Mix de boter zacht en voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Voeg daarna de suiker, de vanillesuiker, het kaneel en het zelfrijzend bakmeel toe. Blijf mixen tot het een mooi luchtig en glad beslag is.
- Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Spatel dit dan samen met 2 eetlepels kaneelsuiker door het beslag.
- Stort het beslag in de tulbandvorm en strooi de laatste eetlepel kaneelsuiker hier overheen.
- Zet het cakeblik op een rooster iets onder het midden van de oven en plaats indien mogelijk een bakplaat boven de cake. Zo wordt deze niet al te bruin.
- Bak de cake dan eerst 3 kwartier en haal dan de bakplaat eruit. Bak hem vervolgens nog een half uur.
- Prik altijd even met een satéprikker in de cake om te kijken of deze gaar is. Komt hij droog uit de cake, dan is de cake gaar.
- Laat hem eerst afkoelen in het blik en daarna nog op een rooster.
Geniet ervan!
Houd jij ook zo van de combinatie appel en kaneel?
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook!
[wysija_form id=”3″]