Appelbeignets | Foodaholic.nl

Appelbeignets

Vandaag komt er een extra recept online. Dit recept konden wij namelijk niet overslaan met oud & nieuw in het vooruitzicht.  Deze appelbeignets maakten onze oma’s vroeger altijd, daarna onze moeder ook en daar hielpen wij dan natuurlijk ook graag bij. Stiekem vinden wij dit nog steeds de allerlekkerste appelbeignets!


Appelbeignets

Dit heb je nodig:

  • 1 pak zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 1 tot 1,5 flesje bier
  • 6 goudreinetten
  • kaneelsuiker
  • zonnebloemolie

Zo maak je het:

  1. Mix het pak zelfrijzend bakmeel met de eieren en het bier tot een mooi beslag. Als het een mooi beslag is zet je het even aan de kant en ga je verder met de appels.
  2. Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Dit gaat het makkelijkst met een appelboor. Snijd de appels daarna in schijven. Je haalt ongeveer 5 á 6 schijven uit 1 appel.
  3. Bestrooi de schijven appel met de kaneelsuiker.
  4. Verwarm in een wok- / frituurpan de zonnebloemolie tot dat deze heet genoeg is.
  5. Haal de appelschijven door het beslag en bak er een paar tegelijk in de pan. Draai ze na een paar minuten om. Als de appelbeignets mooi goudbruin zijn, zijn ze goed. Bestrooi ze als je ze gaat eten met wat poedersuiker.

Geniet ervan! 

Liefs, Daniëlle

Appelbeignets | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Op zoek naar een ander oud & nieuw recept? Dan zijn deze oliebollen met slagroom en chocolade misschien wel een goed idee.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Appelbeignets | Foodaholic.nl

Reacties zijn gesloten.