Ik vind het zo lekker als het heerlijk naar appel met kaneel ruikt in huis. Als je deze appelcrumble in de oven zet ruikt je hele huis binnen no time hiernaar, heerlijk! Het is een lekker simpel dessert wat eigenlijk altijd heel goed smaakt.
Appelcrumble is heerlijk als dessert met een bolletje ijs en/of slagroom. Je maakt er dan gelijk een feestje van. Ik vind het ideaal dat je het al van tevoren kan maken. Nog even iets opwarmen en je bent klaar. Daarnaast kan je de dag erna het restje, als je dat überhaupt hebt, lekker eten bij een kopje koffie of met wat kwark of yoghurt als ontbijt. Dat mag van mij ook ;)…
Mocht je nou geen zin hebben in appel in de crumble, kan je ook een perenrumble of een aardbeienrumble maken. Die zijn beide ook erg lekker!
Appelcrumble voor 3 á 4 personen
Dit heb je nodig:
- 2 grote appels, wij gebruikten jonagold
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 4 theelepels kaneel
- 140 gram bloem
- 75 gram suiker
- 100 gram boter
Voor het deeg:
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Meng de appel met de kristalsuiker en 2 theelepels kaneel. Doe daarna de appel in een (niet al te grote) ovenschaal.
- Meng de bloem met de suiker en voeg de boter toe. Kneed dit totdat het samen een kruimelig deeg vormt. Doe de kruimels over de appels en bak het geheel zo’n 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat daarna iets afkoelen voordat je het serveert! (Het is namelijk echt heel warm!)