Een crumble is als je het mij vraagt altijd goed. In deze tijd van het jaar zijn de mandarijnen altijd lekker en dus besloot ik een appelcrumble met mandarijn te gaan maken. Wij, mijn man en ik, vonden het beide erg lekker en dus is hier het recept.
De crumble is lekker als nagerecht met bijvoorbeeld een bolletje ijs en wat slagroom, maar ook gewoon een stukje bij een kopje koffie of thee is ook al genieten. Verwarm hem even kort in de oven en je hebt gelijk een warm genietmomentje. Dat is met het koudere weer ook wel erg fijn natuurlijk.
Appelcrumble met mandarijn – voor 4 personen
Dit heb je nodig:
2 grote appel
4 mandarijnen
2 eetlepels kristalsuiker
2 theelepels kaneel
- Voor het deeg:
140 gram bloem
75 gram suiker
100 gram boter
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de appel en snijd deze in klein stukjes. Pel de mandarijn en snijd de partjes doormidden. Meng de appel met de mandarijn, suiker en kaneel. Doe dit dan in een ovenschaal.
- Meng de bloem met de suiker en voeg de boter toe. Kneed dit totdat het samen een kruimelig deeg vormt. Doe de kruimels over het appel mandarijn mengsel en bak het geheel zo’n 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat daarna iets afkoelen voordat je het serveert! (Het is namelijk echt heel warm!)
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!
Liever een appelcrumble zonder mandarijn, dus de gewone variant? Daarvan vind je hier het recept.