Aspergeragout | Foodaholic.nl

Aspergeragout

Als het aspergeseizoen is kan ik het niet laten om ze ook regelmatig te eten. Op de klassieke manier met krieltjes, beenham, een eitje en saus, maar vaak probeer ik ook wel iets anders. Deze keer probeerde ik om er een aspergeragout van te maken.

Aangezien het recept hier op de site komt begrijp je vast al wel dat het een succes was. Ik heb geprobeerd wat smaken van de klassieke asperges in de ragout te verwerken. Zo heb ik er bijvoorbeeld hamreepjes in gedaan. In de saus die wij vaak bij de asperges serveren zit ook wat kaas en dus besloot ik dat ook in de ragout te doen. Heerlijke toevoeging, al zeg ik het zelf.

Zelf aten wij de ragout in pasteibakjes, maar… we hadden nog een restje over en deze hebben wij de volgende dag nog op een geroosterde boterham gegeten. Je zou het ook prima bij wat rijst of met pasta kunnen eten.

Aspergeragout – recept voor 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 50 gram boter

  • 50 gram bloem

  • 1 ui

  • 500 gram witte asperges

  • 1,5 liter water

  • theelepel zout

  • 50 milliliter kookroom

  • 100 gram hamreepjes

  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook

  • 2 eetlepels geraspte jonge kaas

Zo maak je het:

  • Schil de asperges rondom met een dunschiller en verwijder de onderkant. Let op! Niet het kopje, want dat is het allerlekkerst. Doe de schillen samen met de kontjes, het zout en het water in een pan en breng aan de kook. Kook de asperges hierin 10 minuten mee. Haal de asperges er dan uit en laat ze uitlekken. Zeef het kookvocht en houd daar 750 milliliter van apart.
  • Pel en snipper de ui. Smelt dan de boter in een grote pan en fruit de ui hierin aan. Bak ook kort de hamreepjes even mee. Voeg de bloem toe en roer het goed door totdat de bloem gegaard is. Voeg terwijl je roert de bouillon van de asperges toe aan de roux. Ik doe dit vaak beetje bij beetje, zo houd ik het het makkelijkst vrij van klontjes.
  • Snijd de asperges in stukjes en voeg dit samen met de geraspte kaas bij de ragout. Roer het er goed doorheen. Breng op smaak met de peterselie en indien nodig met wat peper en zout. Serveer op een geroosterde boterham of in een lekker pasteibakje.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Aspergeragout | Foodaholic.nl

Geen zin in asperges? Deze kippenragout is ook erg lekker!

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan in de zijbalk aan voor de nieuwsbrief of volg mij op Instagram en/of Facebook. Daar post ik naast de recepten ook nog andere food- en lifestyle posts.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Laat het mij dan vooral weten via social media! Tag mij in je post en gebruik de #foodaholicnl. Ik vind dat echt heel tof om te zien!

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.