Berner wurstel, wij vinden ze heerlijk. Normaal kochten wij ze kant en klaar in een verpakking in Duitsland, want ja, het zijn Duitse worsten.
Ik bedacht me dat deze worsten vast ook heel gemakkelijk zelf te maken zijn en na wat uitproberen is het inderdaad gelukt om de worsten zelf ook te maken.
Aantal: 9 Berner wurstel worsten
Dit heb je nodig:
- 9 Frankfurter worsten
- een pakje ontbijtspek
- 2 plakken jonge kaas
- wat olie om in te bakken
Zo maak je het:
- Snijd de kaas in dunne reepjes. Snijd de Frankfurter worsten in (in de lengte) en houd aan de uiteindes ongeveer een centimeter over.
- Vul de openingen in de worsten met de reepjes kaas. Wikkel de worsten daarna in de plakjes ontbijtspek en bak ze vervolgens in een koekenpan met wat olie.
- De worsten zijn goed als het ontbijtspek een kleurtje begint te krijgen.
- In Duitsland doen ze er vaak nog wat curry bij, maar dat is natuurlijk wat je zelf lekker vindt!
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!