Veel mensen maken een cake met behulp van een kant- en- klare cakemix uit de winkel. Wij willen laten zien dat het zonder kant- en- klare mix net zo makkelijk te maken is en stiekem ook nog een stuk lekkerder.
Het is een recept vanuit de familie, dus super leuk dat ik deze met jullie kan delen.
Zo maak je het:
- 250 gram boter
- 250 gram suiker
- 5 eieren
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 zakjes vanillesuiker
Zo maak je het:
- Leg de boter een tijd voordat je de cake gaat maken uit de koelkast. Zo kan de boter wat zachter worden.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Vet het cakeblik (30 cm) in en bestuif het daarna met wat bloem!
- Mix de boter zacht en voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Voeg daarna de suiker, vanillesuiker en het zelfrijzend bakmeel toe. Blijf mixen tot het een mooi glad en iets luchtig beslag is. Giet het beslag in het cakeblik.
- Zet het cakeblik op het rooster iets onder het midden in de oven. Indien mogelijk plaats een bakplaat boven de cake. Hierdoor wordt de cake minder bruin.
- Na 3 kwartier bakplaat uit de oven halen, de cake moet nu nog een half uurtje bakken.
- Controleer na dat half uur met een sateprikker of de cake gaar is. Als het stokje droog uit de cake komt is het goed.
- Laat de hem eerst even in het blik afkoelen. Daarna uit vorm halen en op een rooster laten afkoelen.
- Als hij helemaal is afgekoeld blijft hij een paar dagen lekker als je hem goed in aluminiumfolie inpakt!
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!