Brood met avocado, bacon en een gepocheerd ei | Foodaholic.nl

Brood met avocado, bacon en een gepocheerd ei

Ik zal het gelijk maar eerlijk zeggen… Ik en gepocheerde eieren gaan niet helemaal samen. Wat een kriem om te doen, maar goed oefening baart kunst zeggen ze en dus maakte ik dit heerlijke broodje met bacon, avocado en een gepocheerd eitje. 

Je hebt hem zo gemaakt, het is een goed vullend ontbijtje en daarnaast het allerbelangrijkste… het is heel erg lekker! 

Dit heb je nodig:

  • een afbakbroodje of een boterham
  • 4 plakjes bacon
  • 1 ei
  • 1/2 avocado
  • zout en peper
  • azijn

Zo maak je het:

  1. Bak het afbakbroodje of rooster de boterham.
  2. Verhit een koekenpan en bak, zodra de pan heet is, de bacon hierin lekker krokant.
  3. Breng in een pan water, met een scheutje azijn, aan de kook. Roer er doorheen zodat er een draaikolk ontstaat en breek het ei boven de draaikolk. Laat je ei 3 minuten hierin draaien en je hebt een lekker zacht gepocheerd ei. (Klik hier voor het filmpje van de allerhande).
  4. Snijd de avocado door de helft en snijd hem in plakjes.
  5. Leg de avocado plakjes op het broodje (bestrooi met een beetje peper en een heel klein beetjezout) met daarop de krokante plakjes bacon. Leg het gepocheerde ei dan daar bovenop.
  6. Snijd het ei door en het eigeel loopt er zachtjes uit.

Geniet ervan! 

Brood met avocado, bacon en een gepocheerd ei | Foodaholic.nl

Heb jij weleens een ei gepocheerd?

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook

[wysija_form id=”3″]

Reacties zijn gesloten.