Broodje hamburger met oude kaas en truffelmayonaise | Foodaholic.nl

Broodje hamburger met oude kaas en truffelmayonaise

Een broodje hamburger blijft leuk om te maken. Ik vind het echt weekend eten, maar het blijft lekker en leuk, omdat je er zo mee kan variëren. Dit broodje hamburger met oude kaas en truffelmayonaise is wel een topper. Hij zal hier dus zeker vaker op het menu komen te staan.

Het is natuurlijk ook lekker om de burgers op de barbecue te bakken. Je bakt hem dan in principe hetzelfde als hoe wij ze in de grillpan bakken. Zin in een andere burger? Deze burger met serranoham, mozzarella en pesto is ook een aanrader.

Aantal: 2 broodjes hamburger

Dit heb je nodig:

  • 2 broodjes (ik gebruikte 2 zachte witte bolletjes met sesamzaad)
  • 2 goede hamburgers ( ik haal ze altijd bij de slager)
  • 1 grote rode ui, in halve ringen gesneden
  • 150 gram champignons
  • 2 eetlepels truffelmayonaise
  • 2 plakjes oude kaas
  • veldsla naar smaak

Zo maak je het:

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  2. Verhit een koekenpan met wat olijfolie op het vuur. Bak de uienringen en champignons op middelhoog vuur.
  3. Smeer de hamburgers aan de buitenkant in met een beetje olijfolie.
  4. Maak een grillpan goed warm en bak de burger ongeveer 4 minuten aan iedere zijde. Bij de laatste 2 minuten leg je alvast het plakje oude kaas op de burger.
  5. Snijd de broodjes open en leg er een laagje veldsla op. Leg dan de hamburger daarop. Verdeel 1 eetlepel truffelmayonaise over het broodje en schep een lepel vol met het uien champignon mengsel erop.

Geniet ervan!

Broodje hamburger met oude kaas en truffelmayonaise | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Reacties zijn gesloten.