Ik weet dat bij sommige recepten mensen in eerste instantie denken, maar dat kan ik niet. Een broodje pulled pork of pulled chicken wordt soms dan ook al als moeilijk gezien.Dit broodje pulled beenham is zeker niet moeilijk om te maken. Het is een ideaal recept voor in het weekend, want het moet wel even op het vuur staan.
Aantal: 4 broodjes Pulled beenham
Dit heb je nodig:
- 750 gram beenham (het liefst aan bot)
- 15 gram piment
- 1 winterpeen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
- 3 teentjes knoflook, gepeld
- 1 rode peper, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 10 gram verse tijm
- 3 laurierbladeren
- barbecuesaus
- 4 broodjes
Zo maak je het:
- Doe het vlees samen met de andere ingrediënten, op de saus na, in een grote pan met water. Breng het geheel aan de kook. Als er vet naar boven komt kan je dat eraf scheppen.
- Laat het geheel zo’n 3 uur sudderen.
- Haal de ham uit de pan en verwijder het bot en het vel.
- Trek het vlees in stukken en voeg een scheutje kookvocht en een eetlepel barbecuesaus toe. Roer het goed door.
- Ik heb zelf het vlees daarna nog een paar minuutjes in de oven gezet. (ongeveer 8 minuutjes)
- Serveer op de broodjes met barbecuesaus. Ook lekker om eventueel nog wat koolsalade toe te voegen.
Geniet ervan!