Jullie kunnen je misschien nog wel herinneren dat Jolanda een tijdje verschillende gastblogs heeft geschreven over Weight Watchers. Zij testte toen het nieuwe WW Flex-programma uit. Weight Watchers heeft ook een aantal kookboeken die perfect aansluiten bij dit programma. Eén daarvan is het ‘Recepten voor elke dag’ kookboek.
Dit boek helpt je met, zoals de titel eigenlijk al aangeeft, recepten voor elke dag. Het boek laat dan ook zien dat je met Weight Watchers echt nog kan genieten. Ik doe zelf natuurlijk geen Weight Watchers, maar was wel erg nieuwsgierig naar dit boek, want wat kan je nou eigenlijk allemaal eten met zo’n programma?
De hoofdstukken in het boek zijn als volgt:
- Er is ontbijt – Zoet of hartig, om mee te nemen of voor een gezellige zondag.
- Fijne Lunch – Afwisselende gerechten voor nieuwe energie
- Tijd voor het diner – Fijne recepten voor een ontspannen avond
- Tussendoortjes – Ideeën voor de kleine trek tussendoor.
- Weekmenu’s – Menu’s voor maandag tot en met vrijdag.
- In één oogopslag – Alle recepten overzichtelijk gesorteerd op SmartPoints waarden. Ontdek ook welke recepten vegetarisch zijn.
- Zin in…. – Zin in iets internationaals of een pasta? In dit overzicht vind je het beste recept voor jou.
Bij ieder recept staat er aangegeven hoeveel SmartPoint erin zitten. Ideaal dus als je snel wil zien wat je allemaal kan eten op een dag. Zoals je in het overzicht met hoofdstukken kan zien zit er ook een hoofdstuk waarbij je alle recepten in een overzicht op SmartPoint waarde kan zien, staat er weekmenu’s in en kan je zoeken op gerecht waar je zin in hebt.
Ik vind dat het kookboek geschikt is voor iedereen. De recepten zijn namelijk erg gemakkelijk te maken. De één is wat uitdagender dan de ander, maar alles is te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van truffelpasta met ossenhaas en rucola of Apfelstrüdel rolletjes. Klinkt goed toch? Daarnaast zijn de ingrediënten ook gewoon in de supermarkt te koop wat natuurlijk ook erg fijn is!
Ik maakte dit broodje rosbief uit ‘Recepten voor elke dag’.
Broodje rosbief met tuinkerscrème
Voor 1 broodje
Dit heb je nodig:
- 1 kleine tomaat
- 2 blaadjes kropsla
- 1/2 bakje tuinkers
- 30 gram light roomkaas/ zuivelspread
- peper en zout naar smaak
- 1 meergranen broodje
- 2 plakjes rosbief
- Ik heb er zelf nog een handje fijngesneden wortel en plakjes komkommer aan toegevoegd.
Zo maak je het:
- Was de tomaat en snijd in plakjes.
- Was de sla en schud droog.
- Knip de tuinkers van de steeltjes. Meng de roomkaas met tuinkers, peper en zout.
- Snijd de broodjes open en bestrijk met de tuinkerscrème. Beleg de onderste helft met sla, komkommer, wortel, rosbief en tomaat. Leg de bovenste helft erop en serveer.
Geniet ervan!
Het boek is te koop voor €19,95 op de site van Weight Watchers.
Dit bericht is geschreven voor een samenwerking. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.