Brownies | Foodaholic.nl

Brownies

Iets wat super makkelijk te bakken is en altijd lekker zijn toch wel brownies. Altijd goed bij een kopje koffie, thee of bijvoorbeeld als dessert met een bolletje ijs.

Hoewel je er allerlei heerlijke kanten mee op kan qua toppings etc. heb ik besloten toch eerst maar het basisrecept online te zetten. Misschien volgen er dus binnenkort nog heerlijke variaties. 

Als je de brownies laat afkoelen zijn ze daarna eigenlijk al goed om te eten. Zelf vind ik ze het lekkerst om in de koelkast te bewaren en dan zo’n half uurtje voordat ik ze ga eten uit de koelkast te halen.

Brownies | Foodaholic.nl

Brownies – 20 stuks

Dit heb je nodig:

  • 250 gram pure chocolade

  • 225 gram roomboter

  • 4 eieren

  • 300 gram kristalsuiker

  • 275 gram tarwebloem

  • 40 gram cacaopoeder 

  • Snuf zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Laat de chocolade samen met de boter smelten in een steelpannetje. 
  • Klop de eieren met het suiker en het zout luchtig. Zeef de bloem en cacao boven de beslagkom en spatel door het eimengsel. Voeg al roerend ook de gesmolten chocolade en boter toe. Meng tot een beslag.
  • Bekleed een brownievorm met bakpapier en giet het beslag erin. Bak de brownie 30 minuten in de voorverwarmde oven. 
  • Laat het volledig afkoelen en snijd dan in ongeveer 20 stukken. 

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Brownies | Foodaholic.nl

Heb je meer zin in een ander chocolade baksel? Een chocoladecake is natuurlijk ook altijd goed en niet moeilijk om te maken.

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!

Reacties zijn gesloten.