Een tijdje terug verscheen het boek High Protein, met daarin dit recept voor bunnies, van Hannah Vreugdenhil. Hannah zullen sommige van jullie wel kennen van DoorMeal. DoorMeal bereidt en bezorgt verse, gezonde en ready-to-eat maaltijden. Eerder kochten Nick en ik al het boek The Recipe Guide wat Hannah samen met Tom Barten heeft geschreven.
Terug naar het boek High Protein, zoals de titel al zegt staan er allemaal recepten in met een hoog percentage eiwitten. Ze bevatten allemaal minimaal 25% eiwit. Als je naar de prachtige foto op de voorkant kijkt krijg je gelijk zin om in het boek te gaan bladeren. Na een korte uitleg in het boek over eiwitten komen de hoofdstukken met recepten.
Ontbijt, Lunch, Diner, To go, Snacks en Desserts zijn de hoofdstukken waarin je eiwitrijke recepten vindt. Mijn favorieten, die ik dus absoluut een keer wil proberen zijn, de cinnamon swirl pancakes, honey i am home, fish and chips, rollin’ tuna, de bubba schrimps en de oreo black velvet cake.
De recepten in het boek zijn gemakkelijk te maken en de ingredienten zijn eigenlijk zo goed als allemaal gewoon in de supermarkt te verkrijgen. Het enige wat je misschien aan moet schaffen voor de bakrecepten is eiwitpoeder. Wij hebben standaard die van Personal Protein in huis, maar je kan daar natuurlijk ook een ander merk voor gebruiken.
Deze bunnies zijn eigenlijk een soort gezonde oliebollen, maar je kan ze het hele jaar door eten. Ik vind ze lekker om tussendoor te nemen, maar neem er ook weleens eentje als ontbijt met een beetje jam. Super lekker! Qua hoe je ze maakt lijken ze een beetje op deze havermout- kwarkbollen.
Bunnies – voor 12 stuks
Dit heb je nodig:
150 gram rozijnen
250 gram kwark
250 gram bloem (ik gebruikte speltbloem)
2 eieren
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel olie, ik gebruikte olijfolie
30 gram eiwitpoeder
Optioneel: poedersuiker
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Week de rozijnen 5-6 minuten in een schaaltje warm water en laat ze daarna uitlekken. Een beetje vocht is niet erg, maar je wilt voorkomen dat je mengsel straks waterig wordt.
- Meng de kwark, bloem, eieren, wat zout, eiwitpoeder, bakpoeder en olie met elkaar in een kom. Schep de uitgelekte rozijntjes door het mengsel.
- Leg een bakpapiertje op een ovenrooster. Maak van het kwarkmengsel 12 bolletjes en leg ze op het bakpapiertje op het rooster.
- Bak de bolletjes 18-20 minuten in de oven. Even laten afkoelen en je kunt gaan genieten. Bestrooi eventueel met poedersuiker, voor de gezelligheid en om het plaatje voor het oog af te maken.