Burgerrestaurants, tegenwoordig zitten ze overal wel en terecht, want hoe lekker is het om even een burgertje weg te happen en nee… ik bedoel dan niet die van grote gele M, want tja… Daar maak je mij niet blij mee. Verder vind ik alle soorten burgers lekker. Burgers van vlees, van vis of de vega-varianten. Heerlijk!
Afgelopen zaterdag hadden vriendlief en ik zin in een burger en dus ging ik op zoek naar een lekkere combinatie. Deze combinatie was echt heel lekker en dan deel ik natuurlijk maar al te graag het recept met jullie. Ik ga proberen de komende tijd wat vaker een burgerrecept met jullie te delen.
Het recept is voor 2 broodjes hamburger.
Dit heb je nodig:
- 2 Italiaanse bollen
- 2 runderburgers
- een bol mozzarella
- 6 plakken serranoham
- 2 theelepeltjes pesto
- komkommer
- rucola
- knoflooksaus
Zo maak je het:
- Bak de burgers in een grillpan of onder de grill in ongeveer 8 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de komkommer in plakjes. Ik gebruikte 10 plakjes in totaal.
- Snijd de Italiaanse bollen open en smeer op beide kanten van de Italiaanse bol een heel dun laagje knoflooksaus. Leg daar een handje rucola bovenop en leg ook de plakjes komkommer er op.
- Bak ondertussen ook de plakjes serranoham in een koekenpan. Bak ze niet te lang, maar ze mogen wel lekker knapperig zijn. Een minuutje of 3 in een hete pan.
- Scheur of snijd de mozzarella in stukjes. Als de hamburgers bijna klaar zijn leg je de mozzarella erop zodat deze nog even kan smelten.
- Leg de burgers met mozzarella op het broodje, leg daar 3 plakjes serranoham op en doe daar een beetje pesto overheen. Doe de bovenkant van het broodje erop en genieten maar!
Geniet ervan!
[wysija_form id=”2″]