Het is weer bijna weekend en het weekend is perfect voor burgers. Deze burger van gepaneerde kip met champignons, taugé en pindasaus is erg lekker, ook met wat warmer weer.
Voor 2 broodjes
Dit heb je nodig:
- 2 witte bollen met sesam
- 1 grote kipfilet
- 200 gram champignons
- 1 eetlepel ketjap manis
- 80 gram taugé
- 1 ui
- 1 ei
- paneermeel
- bloem
- 100 gram pindakaas
- 150 milliliter water
- 1 teentje knoflook
- ketjap manis
- olie en/of boter om in te bakken
- gefrituurde uitjes
Zo maak je het:
- Voor de pindasaus breng je de pindakaas met het water aan de kook. Pel de knoflookteen en rasp deze boven de pindakaas. Voeg ook een scheutje ketjap toe. Laat het mengsel al roerend inkoken totdat het de juiste dikte heeft. (Dit kan je eventueel al van tevoren doen. Bewaar in de koelkast en verwarm hem op laag vuur als je het broodje gaat eten.)
- Maak de champignons schoon en snijd ze in partjes of plakjes. Spoel de taugé gaat af en laat uitlekken in een vergiet. Pel en snipper de ui en doe dit in een bak met de champignons. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de champignons en de ui samen op middelhoog vuur. Voeg 1 eetlepel ketjap Manis toe.
- Snijd de kipfilet in tweeën. Sla ieder stuk wat platter totdat je ongeveer de grote van een burger hebt. Doe de bloem in een schaaltje, doe wat paneermeel in een schaaltje en kluts een ei in een schaaltje.Haal de kip eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door het paneermeel.
- Verhit een flinke scheut olie in de koekenpan en bak de kipfilet ongeveer 4 á 5 minuten aan beide zijden. Wel regelmatig even keren en als er niet genoeg olie in zit dit even toevoegen.
- Snijd de broodjes open en verdeel de taugé erover. Leg daarop de gebakken kipfilet en doe dan daarop het champignon- uimengsel. Schep er een flinke schep warme pindasaus overheen en bestrooi met wat gefrituurde uitjes.
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!