Mag ik even een applaus? Nu denk je vast waarvoor wil jij een applaus? Nou voor deze carrot cake tolbandjes. Ik vind ze namelijk zo goed gelukt. Ze zien er mooi uit en smaken ook nog eens fantastisch.
Vorig jaar kocht ik rond deze tijd een leuke vorm om mini tulbandjes te bakken. Dit jaar had ik hem nog niet tevoorschijn getoverd, maar nu de feestdagen eraan komen besloot ik hem weer eens tevoorschijn te halen.
Carrot cake is toch wel 1 van mijn favoriete cake soorten. Deze zijn zacht van smaak, maar ook van structuur en toch vol met kruiden. Echt een feestje om te eten. Heb je nou geen tulband vorm, dan kan je er ook cupcakes van maken.
Carrot cake tolbandjes – 16 stuks
Dit heb je nodig:
200 gram wortel, geraspt
160 gram lichtbruine basterdsuiker
150 gram bloem
8 gram bakpoeder
2 theelepels speculaaskruiden
Rasp van een halve sinaasappel
120 milliliter zonnebloemolie
2 eieren
Snufje zout
40 gram pecannoten grofgehakt + wat extra voor op het glazuur
- Voor het glazuur:
75 gram roomkaas, op kamertemperatuur
30 gram boter, op kamertemperatuur
75 gram poedersuiker
1 eetlepel heet water
- Extra:
Boter om in te vetten
Bloem om te bestuiven
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het bakblik voor tolbandjes in en bestuif met bloem. Maak je cakejes? Vul de muffinvorm dan met papieren vormpjes.
- Doe basterdsuiker, de bloem, de speculaaskruiden, de olie, de eieren, het bakpoeder en het zout samen in een kom en meng het tot een glad beslag. Voeg daarna de wortel en de pecannoten toe.
- Schep het beslag in de vorm. Vul het per vormpje ongeveer tot net iets over de helft. Zeg maar zo’n 2/3 van het vormpje. Bak de tolbandjes zo’n 25 minuten in de voorverwarmde oven. Prik er dan even met een prikker in om te kijken of ze gaar zijn. Zo niet even verlengen met wat extra minuten.
- Laat de tulbandjes een paar minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.
- Voor het glazuur meng je alle ingrediënten met een handmixer in een kom door elkaar. Doe op ieder tulbandje een laag glazuur en bestrooi dan met wat grof gehakte pecannoten.
Geniet ervan! Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!