Wat hebben we nog een heerlijke nazomer gehad hé? Nu gaat dan denk ik toch wel echt de herfst beginnen. Iets wat ik ook niet erg vind, want ieder seizoen heeft zo zijn charme! Iets wat ik in de herfst graag eet is ragout, dus ook deze champignonragout.
Ragout is eigenlijk bij zoveel dingen lekker. Lekker in een pasteitje, als ragoutbroodje, bij de rijst met groenten, op een boterham en zo kan ik nog wel even doorgaan.. Ik maak het dan ook graag!
De kippenragout staat al heel lang op mijn site, maar deze champignonragout ontbrak nog dus die heb ik nu toegevoegd. Het recept vind je hieronder en op mijn social media.
Champignonragout – voor 4 personen
Dit heb je nodig:
50 gram boter
50 gram bloem
1 ui
500 gram champignons
een halve liter bospaddestoelen bouillon
50 milliliter kookroom
1 eetlepel gedroogde tijm
Zout en peper naar smaak
Zo maak je het:
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Bak dit samen met de tijm in de boter en voeg dan de bloem toe. Goed roeren totdat de bloem gegaard is.
- Voeg terwijl je blijft roeren de bouillon toe. Ik doe dit vaak beetje voor beetje, zo houd ik het makkelijkst vrij van klontjes.
- Voeg dan als laatste de kookroom toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer in een pasteitje, bij de rijst of op een broodje.
Geniet ervan! Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!