We zitten in de zomer en met een beetje geluk krijgen we heerlijk weer om regelmatig te kunnen barbecueën. Het recept van deze chili cheese dogs moest ik dan ook echt even met jullie delen.
Deze chili cheese dogs komen uit het boek Smokey Goodness – BURGERS & BBQ BITES. Dit is het nieuwste boek van pyro-culinair avonturier Jord Althuizen. In dit boek vind je verschillende hoofstukken met allemaal gerechten die in verschillende hoofdstukken zijn onderverdeeld. Na het voorwoord vind je de hoofstukken Better bbq, Hard Shakes, Burgers & Buns, East Meats West, Stix en Stuff, Tasty Taco’s, Smokey’s Adventures en Bigger Bites.
Ik moet bekennen dat ik niet echt een held in barbecueën ben, maar dat ik na het goed doorlezen van de recepten en uitleg er echt wel prima uitkwam. Soms klinkt het best lastig, maar is het recept uiteindelijk echt wel goed te volgen.
Is alles in het boek dan perfect? Heel eerlijk is er wel een puntje wat ik jammer vind. Er wordt namelijk af en toe verwezen naar kant-en-klare producten en het zou voor mij helemaal perfect zijn als de saus of dip ook zelfgemaakt zou zijn.
Verder pak ik het boek er al regelmatig bij en deze chili cheese dogs komen hier absoluut vaker op tafel te staan, want ze zijn verslavend lekker. Andere recepten die ik uit dit boek ook nog eens wil proberen zijn; S’mores shake, de smash burger, little smokies, blackened kabeljauw taco’s en de Signature style ribs.
Mocht je nou geen barbecue hebben of net als mij daar alleen in de zomer zin in hebben en dit toch willen eten? Je maakt het gerecht ook gemakkelijk in de oven klaar.
Chili cheese dogs – voor 4 personen
Chili cheese dogs
4
10
minutes1
hour30
minutes610
kcalIngredienten
- Voor de chili
500 gram rundergehakt
1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
1 witte ui, fijngehakt
2 theelepels uiengranulaat
2 theelepels knoflookgranulaat
1 eetlepel chilipoeder
1 theelepel komijn, gemalen
3 eetlepels tomatenpasta
3 eetlepels barbecuesaus
50 milliliter bier + extra
- Verdere ingrediënten
4 grote, dikke hotdogs
4 hotdogbuns
100 gram cheddar, geraspt
1 rode ui, fijngehakt
2 eetlepels green jalapenorelish
2 eetlepels korianderblaadjes, fijngehakt
- Benodigdheden
BBQ met deksel voor indirect grillen
skillet (gietijzeren pan) of vuurvaste schaal
handje geweekte rookhoutsnippers
Zo maak je het:
- Bereid een barbecue met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 graden is bereikt. Voeg in een skillet of vuurvaste schaal alle ingrediënten voor de chili samen en roer goed door.
- Voeg de rookhoutsnippers toe aan de gloeiende kolen en ze de chili in de smoker. Rook de chili onder frequent roeren in circa 1,5 uur gaar. Voeg een scheutje bier toe als de chili tijdens het roken teveel indroogt.
- Leg na 1 uur en een kwartier de hotdogs in de smoker, voeg nog wat extra rookhoutsnippers toe aan de kolen en breng de hotdogs op temperatuur.
- Beleg een opengesneden hotdogbun met de gerookte hotdog. Lepel hier de gerookte chili overheen en bestrooi royaal met de geraspte cheddar. Zet even terug in de smoker tot de kaas is gesmolten.
- Haal de Chili Cheese Dogs uit de BBQ en garneer met de fijngehakte rode ui , green jalapeñorelish van korianderblaadjes. Open wide….
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Zin in een andere hotdog? Dan is deze hotdog met avocado, tomatensalade en nacho’s ook echt een aanrader!
Ik heb het boek gekregen van Kosmos Uitgevers. Dit verandert niks aan mijn mening over dit boek. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor de nieuwsbrief en/ of volg mij op Instagram en Facebook. Daar deel ik naast mijn recepten ook andere food en lifestyle foto’s.