Deze chocolade oliebol met slagroom is eigenlijk een klein gebakje. Ze zijn erg leuk om op tafel te zetten met oud & nieuw. Het is niet moeilijk om te maken, maar ze zijn wel heel machtig, dus maak er niet teveel. Naast de oliebollen moet er natuurlijk ook nog plek blijven voor de appelbeignets.
Chocolade oliebol met slagroom
6 oliebollen
15 min. + 1 uur
wachttijd
15 minuten
Makkelijk
dit heb je nodig:
- 6 oliebollen (zelfgemaakt of gekocht, dat maakt niet uit)
- 150 gram melkchocolade
- 125 milliliter slagroom + 1 eetlepel suiker
zo maak je het:
- Snijd de oliebollen doormidden.
- Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.
- Haal 1 kant van de oliebol door de chocolade. Leg deze op een rooster en laat uitlekken en uitharden. Dit duurt ongeveer een uur. Je kan ze eventueel ook in de koelkast leggen.
- Klop de slagroom met de eetlepel suiker stijf. Vul de onderkant van de oliebol met de slagroom en zet de bovenkant, de kant met de chocolade, er bovenop.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!