Croffle met aardbeien en slagroom | Foodaholic.nl

Croffle met aardbeien en slagroom

Heb jij weleens van een croffle gehoord? Dat is een wafel gemaakt van croissantdeeg. Het is echt super makkelijk, maar wel heel lekker. Je kan er qua toppings ook enorm mee variëren. Ik besloot zelf deze keer voor een croffle met aardbeien en slagroom te gaan.

Ben je niet zo’n bakker dan weet ik eigenlijk wel zeker dat deze wafels jou ook gaan lukken. Het is ook leuk om ze te maken voor een brunch en dan verschillende topping (fruit, kwark, slagroom, chocolade, etc.) op tafel te zetten zodat iedereen lekker zijn eigen croissant wafel kan versieren.

Croffle met aardbeien en slagroom – voor 6 stuks

Dit heb je nodig:

  • Een blik super croissantdeeg

  • Kaneelsuiker naar smaak

  • 600 gram aardbeien, schoongemaakt en in plakjes gesneden

  • 250 milliliter slagroom

  • 30 gram suiker

Zo maak je het:

  • Verwarm het wafelijzer voor. Rol ondertussen het croissantdeeg uit en haal de driehoekjes los van elkaar. Bestrooi elk driehoekje met kaneelsuiker naar smaak en rol er dan een croissantje van.
  • Stop een croissantje onder het wafelijzer en bak deze in ongeveer 3 a 4 minuten gaar en goudbruin. Dit verschilt soms wel echt per wafelijzer, maar als ze mooi goudbruin zijn, zijn ze goed.
  • Klop ondertussen de slagroom met de suiker stijf en beleg de wafels, als ze klaar zijn, met de plakjes aardbei en top af met de slagroom. Dit kan je leuk opspuiten of gewoon erop scheppen.

Geniet ervan! Liefs, Daniëlle

Croffle met aardbeien en slagroom | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Meer zin in een andere croissant? In deze post deel ik vier gevulde croissant variaties. Zowel hartig als zoet, maar allemaal erg lekker!

Reacties zijn gesloten.