Het weekend staat weer voor de deur en dat betekend voor veel mensen dat ze net even iets meer tijd aan het ontbijt kunnen besteden. Bij deze croissants gevuld met appel ben je niet veel tijd kwijt, maar heb je wel weer is een keer iets anders. De croissants zijn zowel koud als warm erg lekker om te eten.
Voor 6 croissants
Dit heb je nodig:
- 1 blik croissantdeeg voor 6 croissants
- 2 (kleine) goudreinetten
- 2 theelepels kaneel
- 1 ei, geklutst
- suiker om te bestrooien (ik gebruikte parel suikertjes, maar het kan ook gewoon met kristalsuiker)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor (hetelucht) op 200 graden.
- Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Meng de kaneel erdoorheen.
- Snijd alle driehoeken van het croissantdeeg los.
- Leg op iedere driehoek een schep appelstukjes. Rol het deeg tot een croissant.
- Smeer de croissants in met het ei en bestrooi met de suiker.
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!