Daar is ie weer! Zoals we in ons vorige crostini recept al aangaven, kan je met crostini’s heel veel variëren. Daarom plaatsen wij nog een recept voor een heerlijke crostini met parmaham, rucola en parmezaanse kaas.
Heerlijk om te serveren als borrelhapje, maar ook bij een lunch met bijvoorbeeld een kom soep erbij.
Crostini met parmaham, rucola en Parmezaanse kaas – voor ongeveer 12 stuks
Dit heb je nodig:
- 1 stokbrood (om thuis af te bakken)
- 12 plakken rauwe ham
- 1 teentje knoflook
- 150 gram zuivelspread naturel (light)
- rucola
- Parmezaanse kaas om te raspen
- olijfolie
- peper
- zout
Zo maak je het:
- Snijd het stokbrood in 12 gelijke plakken. Pel de knoflook en snijd het puntje eraf. Wrijf met de knoflook over de sneetjes stokbrood.
- Besprenkel het stokbrood met olijfolie en bestrooi met peper en zout toe.
- Grill het stokbrood in de grillpan of in de oven (circa 15 minuten op 200 graden) totdat ze goudbruin zijn. Laat ze na het grillen even afkoelen.
- Smeer het stokbrood in met een laagje zuivelspread. Verdeel de rucola over de sneetjes. Rol de plakjes rauwe ham op en leg ze op de rucola.
- Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel over de crostini’s
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!