Dit is nou echt een hapje waar je mij heel blij mee maakt. Het frisse van de tomaat en het romige van de geitenkaas op het krokante van het brood. Deze crostini met tomatensalade en geitenkaas zal ik dan ook zeker vaker neer gaan zetten als er visite komt of wanneer Nick en ik een hapjes avond doen.
Voor dit recept is het wel handig als je een klein brandertje hebt. Zo eentje waar je ook de crème brulee mee kan branden. Dit maakt het gerecht namelijk helemaal af.
Dit heb je nodig:
- 1 afbak stokbrood
- 750 gram rijpe tomaten
- 1 limoen
- halve chilipeper
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- peterselie naar smaak
- 200 gram zachte geitenkaas
- olijfolie
Zo maak je het:
- Snijd de tomaten in kleine blokjes. Snipper de rode ui fijn en pers de knoflook. Verwijder de pitjes en snijd de chilipeper in hele kleine stukjes.
- Meng de tomatenblokjes met de rode ui, de knoflook en de chilipeper. Breng op smaak met wat zout, peper. peterselie en de sap van een limoen.
- Als alles goed gemengd is kan je het even in de koelkast zetten.
- Snijd het stokbrood in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Smeer de plakjes in met olijfolie.
- Verhit een grillpan op het vuur en bak de sneetjes brood aan beide kanten knapperig en goudbruin.
- Schep op ieder broodje een flinke schep tomatensalade. Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de tomatensalade.
- Brand met een gasbrandertje (als je die hebt) de geitenkaas heel kort. Zo komt er een rokerige smaak aan.
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!