Soep en smoothies vind ik echt de ideale manier om extra groenten binnen te krijgen. Deze groene doperwtensoep met spinazie is erg lekker als lunch, maar kan ook prima als avondeten.
Ik at hem zonder vlees of vis, maar mocht je dat nou missen zou je eventueel wat stukjes beenham toe kunnen voegen. Dat past er qua smaak goed bij.
Dit heb je nodig:
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gesnipperd
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 liter kippenbouillon
- 500 gram doperwten (diepvries)
- 1 eetlepel mascarpone
- 2 eetlepels slagroom
- 100 gram spinazie
- 1 eetlepels bieslook
Zo maak je het:
- Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak daarin de ui en de knoflook.
- Voeg de doperwten eraan toe en schenk de kippenbouillon erbij.
- Meng de mascarpone met de slagroom tot een dikke room.
- Voeg de room samen met de spinazie toe aan de pan. Meng dit totdat alles lekker zacht is. (Een minuutje of 10)
- Maak met een staafmixer de soep glad.
- Strooi de bieslook over de soep heen.
Geniet ervan!
Iets gemaakt van Foodaholic? Deel het dan op social media met #foodaholicnl. Ik vind het erg leuk om te zien.
Wil je op de hoogte blijven van Foodaholic? Volg mij dan op Instagram en like mijn Facebookpagina of meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.[wysija_form id=”2″];