Ga je ergens lunchen dan staat de uitsmijter bijna altijd wel op de kaart. Thuis is een uitsmijter ook heel gemakkelijk te maken. Wij maakten de meest bekende variant met ham en kaas, maar er zijn nog vele andere variaties mee te bedenken. Die zie je binnenkort misschien ook nog wel op Foodaholic.nl verschijnen. Dit is eigenlijk gewoon een simpele uitsmijter.
In dit recept leg ik de ham en kaas op het brood, maar het is ook echt heerlijk om het mee te bakken. De kaas smelt dan en de ham wordt dan lekker krokant. Leuk als je misschien een keer iets anders wil.
Een simpele uitsmijter – voor 1 persoon met 2 eieren
Dit heb je nodig:
- 2 sneetjes brood
- 2 plakken jong belegen kaas
- 2 plakken ham
- 2 eieren
- zout en peper
- bieslook
Zo maak je het:
- Leg de sneetjes brood bij elkaar op een bord. Leg eerst de plakken ham en daarna de plakken kaas er boven op.
- Verhit wat boter in een koekenpan op het vuur. Zodra de boter warm is breek je de eieren erboven.
- Bak de eieren totdat het eiwit niet meer vloeibaar is. Bij ons was dat zo’n 7 minuten.
- Strooi onder het bakken vast wat peper, zout en bieslook over het ei.
- Leg de eieren bovenop de kaas en ham.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Wil je altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind mijn pagina leuk op Facebook. Je ziet dan altijd als eerste de nieuwste recepten voorbij komen, maar ook andere food & lifestyle posts.
Heb jij iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met de #foodaholicnl en tag mij in je bericht. Ik vind dat super tof om te zien.