Afgelopen vrijdag gingen wij met zijn vieren op pad naar Amsterdam. Daar is namelijk ieder jaar in het hemelvaart weekend het Rollende Keukens festival. Vorig jaar zijn wij daar ook geweest en ook toen maakten wij ook een fotoverslag.
Dit jaar waren de weersverwachtingen in eerste instantie iets minder dan afgelopen jaar, maar hé dat zou de pret niet mogen drukken… (Goed, ik moet bekennen dat als het pijpenstelen zou regenen ik niet gegaan zou zijn). Maar wat een heerlijk weer werd het uiteindelijk!
Wij begonnen eerst met een lekker kopje thee. Wij waren erg vroeg, de keukens waren nog aan het opstarten en er waren nog maar weinig mensen. Eerst wat opwarmen met een kopje thee en een kopje koffie was dus niet verkeerd. Nadat wij onze thee en koffie op hadden scheen het zonnetje en zijn wij lekker gaan genieten van het festival.
Als eerste zijn wij een rondje gaan lopen en ook dit jaar werden wij weer enthousiast van alle leuke foodtrucks die er stonden.
De jongens begonnen bij de kraam van Bulls and Dogs met een hotdog met een merguez worstje, harissa en peterselie. Look’s good, vinden jullie ook niet? Hij was ook erg lekker zeiden ze en ook het broodje, waaraan soms wat minder aandacht wordt besteed, was erg lekker!
Daarna zagen wij De Ballenbar, hier kon je verschillende bitterballen krijgen. Jolanda en Stephan namen samen 3 chorizo bitterballen! Heerlijk! Je kon ook bitterballen met geitenkaas, rund, truffel of bouillabaisse krijgen. Klinkt allemaal goed, wie weet een volgende keer.
Ondertussen was ik naar de kraam van Vrij Voedsel gegaan. Bij deze kraam is alles vrij van lactose, noten, gluten en het is ook nog eens vegetarisch. Ik ging voor de wrap uit de grill met spinazie, rode ui en pecorino, dat was smullen geblazen. Ik was dan ook erg blij dat ik eens wat goeds kon eten op een festival!
Toen Nick en ik vorige week in Berlijn waren hebben wij een heerlijke gepofte aardappel gegeten (hierover binnenkort meer). Nick kon dan ook niet de kraam van Taters en Toppings overslaan. Samen met Stephan nam hij dus de gepofte aardappel met creme fraiche, spekjes, kaas en lente- ui.
Tijdens het 24kitchen weekend hebben wij al even kennis mogen maken met De Wentelteefjes, hoe leuk is deze kraam. Volgens mij houden de meeste Nederlanders wel van een lekker wentelteefje dus wat ons betreft is deze truck dan ook een succes. Ze hebben van hartig tot zoet, in leuke varianten! Jolanda genoot van Oma’s Teefje! Deze was erg lekker en dat voor ook nog eens een leuke prijs!
Vervolgens gingen wij een rondje lopen over het tweede wat kleinere veld. Ook daar was het erg gezellig! De jongens vielen onderweg voor een heerlijke black agnus burger, volgens beide echt van goede kwaliteit!
Terug op het grote veld ben ik voor een stuk taart van Fiona’s baking avenue gegaan. Het was moeilijk kiezen, want alles zag er zo lekker uit en ‘t was ook nog eens allemaal glutenvrij! Dus na wat twijfelen ben ik voor de Mango-Rode-Peper taart gegaan. Deze was verrassend lekker, echt een aanrader, hoewel je wel tegen een beetje pit moet kunnen!
Jolanda kon zich de heerlijke pizza van vorig jaar nog herinneren! Samen met Stephan en Nick genoot zij dan ook van een pizza Salami. (vergeten een foto van de pizza te maken, Oeps)
Jolanda & ik namen als toetje nog aardbeien met chocolade. Ik met pure chocolade en Jolanda met witte chocolade! Jammie.. Zo lekker!
De jongens gingen voor een mannentoetje! Stephan nam een gehaktbal en Nick een stoofvlees menu. Dit zag er erg lekker uit en hoe leuk zijn de ouderwetse keukentjes waar het in bereid werd? Super leuk!
Voordat we naar de auto gaan neemt Jolanda nog een lekker portie poffertjes! Dat is natuurlijk altijd lekker!
Vervolgens vertrokken wij met rode verbrande neusjes en volle buiken richting de auto om weer naar huis te gaan! Het was een erg gezellige dag.
Vandaag is de laatste dag van het Rollende Keukens festival 2015, dus mocht je nog willen gaan! Veel plezier!
Wij houden alvast het Hemelvaart weekend van 2016 vrij in onze agenda!
Zijn jullie ook bij de Rollende keukens geweest? Zo ja, wat hebben jullie allemaal gegeten?