Deze geitenbrie met appel in croissantdeeg is een heerlijk hapje om te serveren bij de borrel. Ik gebruikte zelf de geitenbrie van Alphenaer met fenegriek. Deze is gewoon te koop bij de Albert Heijn. Het is erg machtig, maar toch kon ik ervan blijven eten… zo lekker! Je houdt met dit recept wel wat croissantdeeg over. Hier kan je gewoon nog croissantjes van rollen.
Voor 1 brie
Ingredients
- 1 mini geitenbrie met fenegriek van Alpenaer
- honing
- 1 goudreinet appel
- croissantdeeg voor 6 croissants
- 1 ei, geklutst
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in plakjes.
- Haal het croissantdeeg uit het blik en laat 2 driehoekjes aan elkaar liggen. Druk ze tegen elkaar aan en leg daar de geitenbrie op. Bedek de bovenkant van de geitenbrie met de appel en doe er flink wat honing overheen. Bekleed vervolgens de brie met weer 2 driehoeken croissantdeeg. Druk ook deze tegen elkaar aan. Snijd het deeg rondom de brie weg. Druk dicht met een vork. Smeer er een dun laagje ei overheen.
- Zet ongeveer 15 á 20 minuten in de oven, totdat het deeg mooi goudbruin is en de brie goed gesmolten.
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!