Kaasbroodjes…. Je kan ze op zoveel verschillende manieren maken en ik , als echte kaasliefhebber, vind ze eigenlijk altijd lekker. Lekker bij de soep, als hapje op een verjaardag, als traktatie of leuk voor bij een buffetje. In deze kaasbroodjes deed ik ook wat ham en mosterd. Lekker als variatie.
Dit heb je nodig:
- 10 velletjes bladerdeeg.
- 150 gram hamblokjes
- 200 gram jong belegen geraspte kaas
- mosterd (ik gebruikte de Dijon mosterd van Maille)
- 1 ei
Zo maak je het:
- Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de velletjes bladerdeeg doormidden en smeer op iedere helft een heel dun laagje mosterd.
- Leg daarna op ieder stukje een paar hamblokjes een een eetlepel geraspte kaas.
- Vouw ieder bladerdeeg velletje dubbel en druk de randjes aan met een vork. (Je hebt nu 20 kleine, vierkante kaasbroodjes)
- Klop het ei los en bestrijk de broodjes hiermee. Strooi er dan ook nog wat kaas overheen.
- Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20 á 25 minuten mooi goudbruin.
Geniet ervan!