Vorige week was Jolanda jarig en op haar verjaardag hebben we een heerlijk, voor ons nieuw hapje geserveerd. Dit hapje met knakworst en avocadodip. Zelf vonden wij hem echt verrassend lekker. Daarnaast is het gemakkelijk te maken en kan je hem al even van tevoren maken, waardoor je op de verjaardag of borrel zelf niet nog een tijd in de keuken hoeft te staan. Ideaal toch?
Een ander hapje wat het bij ons op verjaardagen altijd goed doet zijn de ham- kaasbroodjes met mosterd. Ook die zijn niet moeilijk om te maken.
Hapje met knakworst en avocadodip
Voor 16 stuks
Dit heb je nodig:
- 16 cocktailworstjes
- 8 plakjes ontbijtspek
- 0,5 avocado
- 1 eetlepel mosterd
- 2 theelepels honing
- druppel citroensap
- zout (naar smaak)
- peper (naar smaak)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Snijd de plakken ontbijtspek door midden. Wikkel de worstjes in een halve plak ontbijtspek. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in de oven voor zo’n 20 minuten.
- Pureer een halve avocado en voeg de mosterd, honing, peper en zout toe. Meng dit tot je een gladde dip krijgt. Voeg een drupje citroensap toe en meng het door de dip.
- Serveer de dip in een leuk schaaltje met de worstjes er omheen.