Hartige taarten en quiches zijn gerechten waar je veel kanten mee op kan. Je kan er in doen wat je lekker vindt, dus met lekkere groentes of juist met lekker wat vlees. Deze variant van hartige taart met spekjes, champignons, kaas en ui vinden wij erg lekker, maar er zullen zeker nog meerdere hartige taart recepten komen, want het is makkelijk te maken en je kan het lekker als lunch, bij de soep of gewoon ‘s avonds met lekker wat salade eten.
Voor deze hartige taart maakte ik gebruik van kant-en-klaar hartige taart deeg. Mocht je nou veel zin hebben dan is het ook erg lekker om zelf je deeg te maken. Hiervoor vind je genoeg recepten online bij andere blogs.
Hartige taart met spekjes, champignons, kaas en ui
Dit heb je nodig:
6 plakjes hartige taart deeg
175 gram spekjes
1 ui, gesnipperd
100 gram geraspte jong belegen kaas
250 gram champignons, in plakjes gesneden
200 gram crème fraiche
4 eieren
Zout en peper naar smaak
Zo maak je het:
- Laat de hartige taart deeg vellen ontdooien. Vet een springvorm in met een beetje olie en bekleed met de velletjes deeg. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak in een pan de spekjes met de ui en de champignons. Als dat klaar is laat je het even uitlekken.
- Meng de eieren met de crème fraiche en de helft van de kaas. Doe het champignon, spek en ui mengsel op het deeg. Giet het ei mengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas.
- Bak de hartige taart in ongeveer 35 á 40 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!