Dit is een recept voor havermout- kwarkbolletjes waar ik zelf heel blij mee ben. Ik merk namelijk dat ik op de dagen dat ik in het onderwijs werk te weinig eet over de dag heen. Deze bolletjes zijn dan ideaal om mee te nemen als extra tussendoortje en daarnaast zijn ze gewoon super lekker.
Ze vullen goed en zijn ook nog eens gezond. Bij mij zit er nu iedere dag standaard eentje in mijn lunchbox. Als je ze maakt blijven ze ongeveer 4 dagen lekker in de koelkast, maar ik vries ze zelf altijd in en haal ze dan de avond ervoor uit de vriezer. Dat gaat ook erg goed!
Ze zijn erg lekker om zo te eten, maar je kan er ooien beetje jam of een plakje oude kaas op doen. Genieten!
Recept voor 12 havermout- kwarkbolletjes
Dit heb je nodig:
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram rozijnen
- 1 eetlepel bakpoeder
- 250 gram vanillekwark
- snufje zeezout
- 250 gram havermout
- 1/2 eetlepel kaneel
- 2 eieren
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Wel de rozijnen in water. Ongeveer 10 minuten.
- Doe alle ingrediënten in een kom en meng door elkaar met een spatel. (Voeg ook de rozijnen toe)
- Maak 12 bollen van het beslag. Ik deed dat met een ijslepel en bracht ze met mijn handen nog iets verder in vorm.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. (niet langer)
- Laat ze eerst goed afkoelen voordat je ze in de vriezer doet.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Liever een ander gezond baksel maken? Deze bunnies zijn ook erg lekker!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!