Een heerlijke chutney van rode ui, appel en bramen

Een chutney heb je eigenlijk ook in heel veel varianten. Het kan bij heel veel gerechten geserveerd worden. Bij een stukje vlees, op een sandwich, maar deze chutney vinden wij toch het allerlekkerste op een toastje met een kaasje.

Deze chutney is erg gemakkelijk om te maken. Daarnaast kan je het ook prima van tevoren maken. Het blijft erg lang houdbaar in de koelkast, maar je kunt het ook invriezen. Het is namelijk wel een hele grote hoeveelheid die je maakt als je dit recept volgt.

Dit heb je nodig:

  • 1 kilo appels
  • 300 gram rode uien
  • 275 gram kristalsuiker
  • 150 ml balsamico azijn
  • 2 eetlepels kaneel
  • 300 gram bramen
  • peper

Zo maak je het:

  1. Schil de appel en snijd ik kleine stukjes. Doe het in een grote pan.
  2. Snijd de rode uien in dunne ringen en voeg deze bij de appels samen met de kristalsuiker.
  3. Voeg de balsamico azijn, de kaneel en een snufje peper toe.
  4. Zet de pan op middelhoog vuur. Roet het door en breng langzaam aan de kook.
  5. Als het kookt zet je het vuur zacht en laat je 35 minuten door pruttelen.
  6. Doe de bramen erbij en roer het er voorzichtig doorheen. Laat nu nog 15 minuten op laag vuur opstaan.
  7. Laat volledig afkoelen voordat je het serveert.

Geniet ervan! 

Chutney van rode ui, appel en bramen| Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook

Reacties zijn gesloten.