Deze heerlijke Oostenrijkse kaiserschmarrn brengt leuke herinneringen met zich mee. Oostenrijk is een land waar ik dol op ben. Toen wij wat jonger waren zijn wij er een aantal keer met onze ouders naartoe op vakantie geweest en drie jaar geleden ook nog. Ik vind Oostenrijks iets heel rustgevends hebben en de mensen zijn er relaxed.
3 Jaar geleden waren wij voor het laatst in Oostenrijk en na een flinke wandeling door een klamm besloten wij onderaan lekker een portie kaiserschmarrn te gaan eten. Heerlijk. In Oostenrijk krijg je er vaak pruimencompote of appelmoes bij. Dit kan je zelf bij dit recept ook nog toevoegen, als je het lekker vindt natuurlijk!
Heerlijke Oostenrijkse kaiserschmarrn – voor 2 personen
Dit heb je nodig:
- 175 gram bloem
- 3 eieren
- 1 eetlepel suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- mespuntje zout
- 400 ml melk
- 25 gram rozijnen
- roomboter om in te bakken
Zo maak je het:
- Laat de rozijnen wellen in wat water (of rum).
- Doe het bloem samen met de suiker, vanillesuiker en het mespuntje zout in een kom. Splits de eieren. Je hebt zowel het eigeel als het eiwit nodig. Doe het eigeel in de kom bij het bloem en voeg daarna ook de melk daarbij. Roer het goed door met een garde totdat je een klontvrij beslag krijg.
- Klop de eiwitten stijf met een mixer. De eiwitten zijn goed stijf als ze mooi wit zijn en je de kom op zijn kop boven je hoofd kan houden. Spatel dan voorzichtig het stijve eiwit door het beslag. Ik vind dit zelf het makkelijkst gaan met een pollepel. Zorg dat het eiwit goed door het beslag gemengd is.
- Voeg de rozijnen toe aan het beslag en roer ze erdoorheen.
- Verwarm wat roomboter in een grote koekenpan. Als de koekenpan goed warm is, giet je de helft van het beslag in de pan. Zet het vuur niet te hard, want kaiserschmarrn branden snel aan.
- Als de onderkant bruin begint te bakken deel je de pannenkoek in vieren, dit hoeft niet netjes en kan met tweevorken of met de pollepel. Draai ieder stukje om en bak ook de andere kant mooi bruin.
- Maak er dan kleine stukjes van en bak het nog even zodat het goed gaar is.
Doe op je bord en eet lekker met wat appelmoes en poedersuiker.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!