Na de BLT hotdog is het nu tijd om weer een andere hotdog variatie met jullie te delen. Deze keer ga ik voor een hotdog met avocado, tomatensalade en nacho’s. Ik kan je zeggen dat deze erg goed bij ons in de smaak viel. Het is makkelijk te maken en kan prima als lunch, maar ook als avondeten met een frietje of wat salade is dit echt genieten!
Voor 2 hotdogs
Dit heb je nodig:
- 2 spelt pistoletbroodjes (afgebakken)
- 1 avocado
- 2 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 2 hotdog worsten
- 1 limoen
- 1 jalapeno peper
- zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- geraspte jonge kaas
- nacho’s chips, ongeveer 10 chipjes
Zo maak je het:
- Snijd de tomaten in kleine blokjes. Pers de knoflookteen en doe dit bij de tomaat. Voeg ook de eetlepel olijfolie toe en meng het goed door elkaar.
- Verwarm de hotdog worsten. Op de verpakking staat aangegeven hoe je dit het beste kan doen. Heb je ze bij de slager gekocht? Verhit ze dan in een pannetje heet water.
- Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Haal de schil eraf en prak de avocado met wat zout, peper en het sap van een halve limoen.
- De jalapeno peper is een vrij pittige peper. Gebruik deze dus alleen als je daar tegen kan. Snijd hem in ringetjes.
- Als de worsten bijna warm genoeg zijn snijd je de pistolet broodjes aan de bovenkant in. Smeer ze in met een goede laag van het avocado mengsel. Leg dan de worst erin. Verdeel de tomatensalade erover. Leg er wat ringetjes jalapeno peper op en strooi er een handje geraspte kaas overheen. Verkruimel de nacho chips en strooi ook dit over de broodjes.
- Je kan eventueel nog een saus naar keuze toevoegen, maar de broodjes zijn zo ook al erg lekker!
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!