Kaasstengels doen het altijd goed. Je kan ze natuurlijk in een pakje kopen, wat ook weleens lekker is, maar zelfgemaakt zijn ze nog veel lekkerder. Het is een heel gemakkelijk recept waardoor je ook niet veel tijd kwijt bent in de keuken. Ik gebruikte in deze kaasstengels ook mosterd en bacon om ze nog net een tikkeltje specialer te maken. Ik, maar ook mijn visite, vond ze erg lekker. Doordat het makkelijk te maken is, is het ook iets wat je leuk met de kinderen kan maken.
Deze kaasstengels smaken ook heerlijk bij een kom soep of bij een salade.
Dit heb je nodig:
- Een grote rol bladerdeeg
- Ontbijtspek in dunne plakjes, je hebt ongeveer 15 á 20 plakjes nodig.
- 2 eetlepels mosterd (ik gebruikte honing mosterd, omdat ik dat zelf erg lekker vind)
- Geraspte jonge kaas
- Een beetje bloem
- 1 ei
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Rol het bladerdeeg uit en bestrijk met de mosterd. Strooi er geraspte kaas overheen en beleg met het ontbijtspek.
- Doe wat bloem op het mes en snijd stroken van het bladerdeeg van ongeveer 1 cm breed.
- Twist de stroken tot een wokkel en zet ze 10 minuten in de koelkast.
- Leg ze daarna op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met wat ei.
- Bak ze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten. Denk je dat ze nog te slap zijn? Doe er dan 5 minuutjes bij.
Geniet ervan!
Iets gemaakt van Foodaholic? Deel het dan op social media met #foodaholicnl. Ik vind het erg leuk om te zien.
Wil je op de hoogte blijven van Foodaholic? Volg mij dan op Instagram en like mijn Facebookpagina of meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.
[wysija_form id=”2″]