Als wij ergens friet halen of bestellen neem ik er vaak een kaassoufflé bij. Nog niet zo lang geleden kwam ik erachter dat kaassoufflés maken helemaal niet zo moeilijk is en hup… daar ging ik de keuken in om het te proberen.
Het was inderdaad veel makkelijker dan ik dacht en dus besloot ik kleintjes te gaan maken die je ook perfect bij een borrel kan serveren. Veel mensen zijn namelijk wel gek op kaassoufflés.
Mocht je ze dan op een borrelplank serveren doe er dan vooral ook chilisaus of mayonaise bij. Dat zijn mijn favorieten bij een kaassoufflé.
Kaassoufflés maken – voor 20 stuks
Dit heb je nodig:
10 plakjes bladerdeeg
20 blokjes jonge kaas
Paneermeel (ongeveer 40 gram)
1 ei (m)
Peper en zout
Zonnebloemolie om in te bakken
Zo maak je het:
- Het is handig als de plakjes bladerdeeg iets ontdooit zijn als je ermee gaat werken. Snijd ze doormidden.
- Maak de blokjes kaas wat kleiner. Ik sneed ze doormidden. Leg op de helft van het bladerdeeg een stuk kaas (in totaal 1 blokje). Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randen stevig aan met een vork.
- Doe in een kom het paneermeel met wat zout en peper naar smaak en in een andere kom het ei. Deze kluts je.
- Haal de kaassoufflé eerst door het geklutste ei en dan door het paneermeel.
- Verwarm 15 minuten voordat je gaat bakken de zonnebloem olie in een pan tot 180 graden.
- Frituur de kaassoufflés in ongeveer 3 minuten goudbruin. Pas wel op met de eerste hap, want ze zijn heel warm…
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!
Meer zin in een andere snack? Je kan ook zelf bitterballen maken. Dat is alleen wel iets meer werk.