Wat zijn de kersen op dit moment weer lekker. Ik moet bekennen dat ik ze eigenlijk altijd gewoon zo opeet, maar een tijdje terug besloot ik er toch eens mee te gaan bakken. Het werd uiteindelijk deze kersen crumble. Het ontpitten van de kersen is even een klusje, maar ik vond het uiteindelijk best ontspannend om te doen. Trek wel even een schort aan, want kersen vlekken enorm.
Serveer de crumble zo bij een kopje koffie of thee, met wat kwark als ontbijt of met wat ijs en slagroom als dessert. Bij dat laatste is het extra lekker als je de crumble iets verwarmd.
Kersen crumble – voor 4 personen
Dit heb je nodig:
400 gram kersen
i zakje vanillesuiker
- Voor de crumble:
140 gram bloem
60 gram suiker
100 gram roomboter
1 theelepel kaneel
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Ontpit de kersen en meng ze met de vanillesuiker. Doe het mengsel in een ovenschaal.
- Meng de bloem met de suiker en het kaneel en voeg de boter toe. Kneed dit totdat het samen een kruimelig deeg vormt. Doe de kruimels over het kersen mengsel en bak het geheel zo’n 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat daarna iets afkoelen voordat je het serveert! (Het is namelijk echt heel warm!)
Geniet ervan! Liefs, Daniëlle
Zin in een andere zomerse crumble variant? Dan is deze blauwe bessen perzik crumble vast een goed idee!
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!