Deze KitKat M&M taart, is een taart waarvan wij altijd zeiden die moeten we echt een keertje maken. Toen wij dan ook een gezellige bakdag samen hadden gepland kon het niet anders dan dat deze taart nu echt eens gemaakt moest worden. Wij hebben er voor gekozen om er een lichte biscuitcake in te doen.
Voor een springvorm van 24cm
Dit heb je nodig:
Voor het biscuitdeeg:
- 250 gram eieren
- 150 gram suiker
- 8 gram vanillesuiker
- 90 gram bloem
- 30 gram maïzena
Voor de vulling:
- 400 gram mascarpone
- Aardbeienjam
Voor de decoratie:
- 1 grote bruine zak M&M’s
- 1 zak KitKat mini
Zo maak je het:
- Het biscuitdeeg; Vet de springvorm in en bestuif hem met wat bloem.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de eieren, vanillesuiker en suiker luchtig en schuimig. Dit duurt zeker wel een aantal minuten. (Ik heb 8 minuten staan mixen) Voeg de bloem en de maïzena toe aan het mengsel. Spatel het voorzichtig er doorheen.
- Bak de biscuit in 35 minuten mooi goudbruin en gaar.
- Laat hem vervolgens goed afkoelen voordat je met de vulling en decoratie begint, Ik heb hem een hele nacht afgedekt, af laten koelen.
- De vulling; Als het biscuit volledig is afgekoeld kan je met de vulling beginnen.
- Snijd je biscuit door zodat er twee plakken biscuit zijn. Smeer op 1 plak, aan de binnenkant van het biscuit, een laag aardbeienjam. Smeer daarop een laag mascarpone. Leg nu de bovenste laag biscuit er weer bovenop.
- Smeer de zijkanten en de bovenkant van de taart in met de rest van de mascarpone.
- Decoratie; Breek of snijd alle mini KitKat doormidden. “Plak” ze tegen de rand van de taart aan. Strooi de M&M’s over de bovenkant van de taart.
- En klaar is Kees! O ja, de taart blijf wel eventjes lekker als je hem in de koelkast bewaard.
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!