Saucijzenbroodjes, ik vind ze heerlijk! Er staan al meerdere varianten op mijn site, waaronder deze die je in de airfryer bakt. Daarnaast maak ik ook graag kleine saucijzenbroodjes van kip en dus werd het tijd om ook hiervan het recept online te zetten.
De saucijzenbroodjes zijn niet moeilijk om te maken. Tegenwoordig verkopen ze bij de slager en in de supermarkt gewoon kippengehakt, dus deze hoef je niet zelf te maken. Ik vind het heerlijk om wat sambal in de broodjes te doen, maar houd je niet van pittig of kan je er niet goed tegen, laat het er dan vooral uit,
Serveer de broodjes lekker bij de lunch, als borrelhapje, tussendoortje of gewoon lekker naast een kom soep of bij een salade.
Kleine saucijzenbroodjes van kip – voor 20 stuks
Dit heb je nodig:
10 blaadjes bladerdeeg, ontdooid
400 gram kippengehakt
1,5 eetlepel ketjap
1,5 theelepel sambal oelek
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
zout en peper
1 ei
sesamzaadjes
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Meng het gehakt met de ui, de ketjap, de sambal en de knoflook totdat alles goed door elkaar zit. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg een strook gehakt net iets naast het midden van het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dicht en druk de rand aan met een vorkje.
- Kluts het overgebleven ei en besmeer de saucijzenbroodjes hiermee, strooi de sesamzaadjes erover. Snijd ze doormidden. Nu heb je 20 kleine saucijzenbroodjes.
- Bak de saucijzenbroodjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en knapperig. Houd ze wel in de gaten, want iedere oven is natuurlijk anders.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!