Knoflook. Ik hou er van! In veel sausjes kan je knoflook wel verwerken, maar vandaag posten wij een recept van heerlijke romige knoflooksaus. Zelfgemaakt blijf hij toch het allerlekkerst. Lekker bij een stukje vlees of om groenten in te dippen. Het is wel een behoorlijk sterke knoflooksaus dus als je nog weg gaat ‘s avonds, zou ik de andere personen maar waarschuwen…
Dit heb je nodig:
- 5 eetlepels mayonaise
- 5 eetlepels volle kwark, mager kan ook als je hem iets slanker wil maken
- 2 à 3 teentjes knoflook
- handje verse peterselie
- handje bieslook
- theelepeltje citroensap
- half theelepeltje suiker
Zo maak je het:
- Pel de knoflook. Hak de peterselie, de bieslook en de knoflookteentjes fijn.
- Meng de mayonaise met de kwark in een schaaltje. Voeg daaraan de peterselie, de bieslook en de knoflook toe. Meng dit goed door elkaar.
- Voeg ook de suiker en het citroensap erbij, meng ook dit goed door de saus.
Als je het niet gelijk gebruikt is het een paar dagen houdbaar in de koelkast.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!