Als bijgerecht in de zomer vinden wij aardappelsalade altijd heel lekker. Deze keer besloot ik om eens krieltjessalade met spekjes te maken. Wij aten hierbij een lekker stukje vlees en wat groenten, maar een stukje vis of alleen wat groenten smaakt er ook prima bij.
Deze krieltjessalade is ook heerlijk om te serveren bij een buffetje of met mooi weer bij een barbecue. Je hebt hem zo gemaakt, dus dat is dan natuurlijk ook heel fijn. Daarnaast is het overgebleven restje (als je al een restje hebt) heel lekker om als lunch mee te nemen. Je moet hem dan wel even koel bewaren.
Wil je de spekjes nou eens vervangen door ander vlees? Dan is deze salade ook erg lekker met blokjes chorizo erin.
Krieltjessalade met spekjes – Voor 4 personen
dit heb je nodig:
450 gram krieltjes
250 gram spekjes
200 gram gemengde cherrytomaatjes
zout
rucola naar smaak
- Dressing:
2 eetlepels halfvolle yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel witte wijnazijn
1,5 eetlepels fijngehakte basilicum
1,5 eetlepels fijngehakte peterselie
zo maak je het:
- Schil de krieltjes. Kook ze in een pan water met zout in ongeveer 5 minuten gaar. Giet ze af en laat ze daarna wat afkoelen.
- Verhit een koekenpan en bak hierin de spekjes knapperig. Boter of olie toevoegen hoeft niet. Doe ze op een bordje met keukenpapier.
- Was de tomaatjes en halveer ze. Meng de mayonaise met de yoghurt, de witte wijnazijn en de kruiden.
- Doe wat rucola samen met de aardappeltjes, tomaatjes en de dressing in een kom en schep alles goed door elkaar. Serveer hem lauwwarm of volledig afgekoeld.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Wil je altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. Volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook om naast mijn recepten ook andere food en lifestyle foto’s te zien.
Heb jij iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met de #foodaholicnl en tag mij in je bericht. Dit vind ik super tof om te zien.