Broodje met kruidenroomkaas | Foodaholic.nl

Broodje met kruidenroomkaas

Een broodje met kruidenroomkaas vind ik zelf altijd erg lekker. Ik kan mij dan ook nog goed herinneren dat ik met mijn moeder ‘vroeger’ tijdens het shoppen ging lunchen bij La Place en daar dan vaak een broodje kruidenroomkaas nam.

Deze roomkaas is niet moeilijk om te maken en heerlijk op een broodje, maar natuurlijk ook op een toastje of boterham erg lekker.

Broodje met kruidenroomkaas

Dit heb je nodig:

  • 1 groot afbakbroodje of 2 wat kleinere afbakbroodjes
  • 30 gram ijsberg of Romaine sla
  • 120 gram roomkaas
  • 15 gram creme fraiche
  • 2 tl gemalen peperkorrels
  • 15 gram bieslook
  • 5 gram peterselie

Zo maak je het:

  1. Meng de roomkaas met de gemalen peper totdat er een gladde massa ontstaat. Roer de crème fraiche erbij. Zorg ervoor dat het een gladde massa blijft.
  2. Snijd de bieslook in kleine stukjes en voeg de helft van de bieslook toe aan het mengsel. Voeg ook de peterselie toe aan het mengsel en meng goed door elkaar.
  3. Snijd de sla in reepjes en verdeel over het broodje. Doe vervolgens de roomkaas op het broodje en garneer met de overige bieslook en je bent klaar om te smullen!

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Broodje met kruidenroomkaas | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept voor broodje met kruidenroomkaas op Pinterest:

Broodje met kruidenroomkaas | Foodaholic.nl

Reacties zijn gesloten.