Mandarijnen kruidnoot cheesecake | Foodaholic.nl

Mandarijnen kruidnoten cheesecake

Hieperdepiep hoera! Op 2 december is het altijd feest, want jawel… dan ben ik jarig en bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. Ongeveer 4 jaar geleden begonnen Jolanda & ik met Foodaholic. Het leek mij leuk om een variatie op ons eerste recept te maken: de mandarijnen kruidnoot kwarktaartjes. Als variatie besloot ik om de mandarijnen kruidnoten cheesecake te maken.

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 125 gram kruidnoten, verkruimeld
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 75 gram gesmolten boter

Voor de cheesecakelaag:

  • 200 gram mandarijntjes uit blik, uitgelekt
  • 400 gram roomkaas
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eieren

voor de topping:

  • 8 kruidnoten
  • 8 mandarijntjes uit blik
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodem samen in een kom.
  3. Schep het mengsel in de vorm en druk aan met de achterkant van een lepel.
  4. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Meng de suiker met de roomkaas. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe. Doe de mandarijntjes en het vanille extract erbij en zorg dat alles goed gemengd is.
  6. Giet het roomkaasmengsel op de kruidnootbodem en bak voor een uur in de voorverwarmde oven.
  7. Laat de cheesecake eerst in de oven en daarna in de koelkast afkoelen.
  8. Klop de slagroom met de suiker stijf en spuit toefjes op de taart. Doe er een kruidnootje en/ of een stukje mandarijn op.

Geniet ervan! 

Mandarijnen kruidnoot cheesecake | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Reacties zijn gesloten.