Hieperdepiep hoera! Op 2 december is het altijd feest, want jawel… dan ben ik jarig en bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. Ongeveer 4 jaar geleden begonnen Jolanda & ik met Foodaholic. Het leek mij leuk om een variatie op ons eerste recept te maken: de mandarijnen kruidnoot kwarktaartjes. Als variatie besloot ik om de mandarijnen kruidnoten cheesecake te maken.
Dit heb je nodig:
Voor de bodem:
- 125 gram kruidnoten, verkruimeld
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 75 gram gesmolten boter
Voor de cheesecakelaag:
- 200 gram mandarijntjes uit blik, uitgelekt
- 400 gram roomkaas
- 1 theelepel vanille extract
- 100 gram kristalsuiker
- 2 eieren
voor de topping:
- 8 kruidnoten
- 8 mandarijntjes uit blik
- 125 ml slagroom
- 1 eetlepel suiker
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe alle ingrediënten voor de bodem samen in een kom.
- Schep het mengsel in de vorm en druk aan met de achterkant van een lepel.
- Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng de suiker met de roomkaas. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe. Doe de mandarijntjes en het vanille extract erbij en zorg dat alles goed gemengd is.
- Giet het roomkaasmengsel op de kruidnootbodem en bak voor een uur in de voorverwarmde oven.
- Laat de cheesecake eerst in de oven en daarna in de koelkast afkoelen.
- Klop de slagroom met de suiker stijf en spuit toefjes op de taart. Doe er een kruidnootje en/ of een stukje mandarijn op.
Geniet ervan!
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!