Mandarijnencake | Foodaholic.nl

Mandarijnencake

In deze tijd van het jaar zijn de mandarijnen zo lekker. Ik eet ze dan ook graag gewoon, in de yoghurt, maar ik besloot om er deze keer een mandarijnencake mee te maken. Hij is makkelijk te maken en lekker fris van smaak.

Mandarijnencake – 20 cm springvorm

Dit heb je nodig:

  • 150 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 150 gram bloem
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 mandarijnen
  • snufje zout
  • Poedersuiker

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop met een mixer de boter met de suiker tot een luchtige créme.
  3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
  4. Kloo de yoghurt, de speculaaskruiden en het snufje zout er doorheen.
  5. Voeg als laatste de bloem en het bakpoeder toe en klop tot een glad beslag.
  6. Vet de springvorm in en giet de helft van het beslag erin.
  7. Pel de mandarijnen en snijd de partjes doormidden. Verdeel over het beslag.
  8. Schenk de rest van het beslag erop.
  9. Bak de cake 60 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een prikker om te checken of de cake gaar is. Als de prikker nog nat is bak de cake dan nog eens 5 minuten.
  10. Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem serveert. Strooi er ala laatste nog wat poedersuiker overheen.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Mandarijnencake | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.