Soms heb je zin om iets te bakken, maar niet heel veel tijd of puf om lang in de keuken te staan. Deze Nutella rolls zijn zo gemaakt en ook nog eens erg lekker. Serveer ze bij het ontbijt, als tussendoortje of bij de lunch.
Deze rolls zijn erg gemakkelijk om te maken en het is ook leuk om ze met kinderen te maken. Zelf maakte ik ze pas ook al met wat leerlingen op school. Die vonden het ook allemaal erg leuk om te doen en we hebben er met veel mensen binnen school van genoten.
Nutella Rolls – Voor 8 rollen
Dit heb je nodig:
2 blikken XL croissantdeeg
4 eetlepels Nutella
100 gram poedersuiker
2 eetlepels melk
Nougatine
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Open een blikje croissantdeeg en rol het deeg uit. Druk de snijdlijnen aan elkaar vast. Zo vormt het deeg 1 grote plak. Smeer de plak in met 2 eetlepels Nutella en rol het deeg vervolgens op. Snijd de rol in 4 gelijke stukken.
- Herhaal de bovenstaande stappen voor het tweede blikje.
- Leg de stukken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker met het melk te mengen.
- Als de rolls uit de oven komen drizzle je het glazuur erover en strooi je er wat nougatine overheen.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!
Meet zin in andere rolls? Deze variant met kaneel moet je eigenlijk ook eens maken. Die is namelijk ook zo gemaakt en erg lekker.