Hoe start je je dag nou beter dan met een stukje taart. Zoals ik in de blogpost van de ontbijttaart met limoen en bastognekoek al zei is alleen niet iedere taart daar helemaal geschikt voor. Althans… niet als je het een beetje gezond wil houden. Deze ontbijttaart met aardbeien is prima om gewoon als ontbijt te eten.
Wil je met een feestje ook liever een ‘gezondere’ taart serveren? Dan is deze ontbijttaart met aardbeien ook een heel goed idee. Eigenlijk smaakt hij namelijk gewoon naar een kwarktaart.
Zelf deed ik er nog wat aardbeien en blauwe bessen bovenop. Dit smaakt er erg lekker bij. Ik maak voor dit recept gebruik van een 20cm. springvorm. Ik deel de taart in zes stukken, zo eten wij er met zijn tweetjes 3 dagen van. Het zijn dan best flinke punten, voor het ontbijt is dat prima, maar serveer je hem echt als taart zou ik hem in achten snijden.
Ontbijttaart met aardbeien
Ontbijttaart met aardbeien
Course: Ontbijt, taartDifficulty: gemiddeld6
servings260
kcalDit heb je nodig:
40 gram havermout
30 gram volkoren biscuits
5 medjoul dadels, ontpit
65 gram boter
- Voor de kwarklaag
500 gram magere vanille kwark
200 gram zuivelspread light
100 gram aardbeien
8 blaadjes gelatine
Zo maak je het:
- Smelt de boter en doe de havermout, dadels en biscuits in de keukenmachine. Maal de ingrediënten fijn. Als de boter gesmolten is doe je die erbij en dan meng je het met de rest.
- Bekleed een springvorm met bakpapier en stort het mengsel op de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Als dit teveel plakt kan je een deegschaper of je hand gebruiken. Zet de bodem alvast een half uurtje in de koelkast.
- Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Pureer ondertussen de aardbeien tot een glad mengsel. Doe de aardbeien puree met de gelatine in een pannetje en verwarm totdat de gelatine is opgelost. Laat iets afkoelen, maar nog niet stollen.
- Mix de kwark met de zuivelspread en het aardbeien-gelatine mengsel. Verdeel het kwarkmengsel dan over de bodem van de taart en zet hem in de koelkast.
- Laat de ontbijttaart een nachtje opstijven in de koelkast en anders minimaal 4 uur.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle
Wil je altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan aan in de zijbalk voor de maandelijkse nieuwsbrief. Als je mij volgt op Instagram en/ of mijn pagina leuk vindt op Facebook dan ben je ook altijd up-to-date, daarnaast post ik daar ook nog andere food & lifestyle foto’s.
Heb jij iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met de #foodaholicnl en tag mij in je bericht. Ik vind dat super tof om te zien!