Oké, ik blijf het zeggen maar ontbijten met taart is gewoon echt een heel goed idee. Deze keer ging ik aan de slag met de ontbijttaart van muesli en fruit van Rudolph van Veen.
Meester Patissier Rudolph van Veen ken je vast wel. Hij werd onder andere bekend door het programma Life & Cooking en natuurlijk zijn programma’s van 24Kitchen. Inmiddels staan er al meerdere kookboeken op zijn naam. Zijn nieuwste pareltje “Rudolph’s Bakery 2” is er eentje die eigenlijk niet in jouw kast mag ontbreken.
In dit boek staan 130 nieuwe bakrecepten en echt… stuk voor stuk wil je ze maken. Na een aantal gouden regels om succesvol te kunnen bakken volgen de recepten. Deze zijn verdeeld in koekjes, cakes & plaatgebak, klein gebak, brood & broodlekkernijen, ontbijt, dessert, hartig, high tea, fruitige taarten, cheesecakes en rijkere taarten.
Zoals je ziet heel veel hoofstukken en dat zie je ook aan het boek. Die is namelijk mega dik. Heerlijk! Bij ieder recept vind je een pagina vullende foto waardoor je er nog meer zin in krijgt. Wat dacht je bijvoorbeeld van Italiaanse citroenbroodjes? Of Maple- baconcake met gezoutenkaramel- meringueswirl. En dan hebben we het nog niet eens gehad over tostitaart of de crumpets met kaneel.
De recepten in het boek zijn duidelijk uitgelegd. Het ene recept is misschien iets makkelijker dan het andere recept, maar van beginnende bakker tot een al wat meer ervaren bakker staat er wat in.
Wil je dit boek ook kopen? Dat kan bij de meeste (online) boekhandels of klik hieronder om hem gelijk te bestellen.
Ontbijttaart van muesli en fruit – 6 tot 8 punten
Ontbijttaart van muesli en fruit van Rudolph
Dit heb je nodig:
- Mueslibodem
200 gram havermout
100 gram pindakaas
100 gram schenkstroop
- Vulling
300 gram volle yoghurt Griekse stijl
300 gram gemengd fruit (bramen, bessen, witte druiven)
Evt. enkele eetbare bloemetjes
- Extra nodig:
Lage taartvorm van 22 cm met losse bodem en kartelrand
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een lage taartvorm in met een beetje olie en leg bakpapier op de bodem.
- Mix in een kom de havermout met de pindakaas en schenkstroop en druk de massa in de taartvorm stevig aan zodat de bodem en de rand er gelijkmatig mee bedekt zijn. Zet de vorm 15 minuten in de oven.
- Laat de taartbodem daarna volledig afkoelen en vul hem met een laagje yoghurt en een royale hoeveelheid vers fruit en als je wilt eetbare bloemetjes.
Geniet ervan! Liefs, Daniëlle
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!
Deze blog is geschreven over een gekregen artikel. Dit verandert niks aan mijn mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.