Van mijn ontbijt maak ik graag een feestje. Het liefst een warm feestje. Zo postte ik pas al heerlijke wentelteefjes met verse vijgen, die zijn momenteel echt favoriet, maar… deze pannenkoekjes met frambozen, mascarpone en Bastogne kruimels moet je eigenlijk ook echt een proberen.
De pannenkoekjes zelf zijn al super lekker, ook hier heb ik al verschillende varianten van op de site staan, maar met de topping maak je het toch wel af. Als fruit ging ik bij deze voor frambozen. Heerlijk zoet, het romige van de mascarpone past daar mooi bij en de Bastogne kruimels zijn een heerlijke kruidige toevoeging.
Heb je geen zin of tijd om de pannenkoekjes ‘s morgens te bakken? Je kan ze ook prima een dag van tevoren bakken. Verwarm ze dan even 4 minuten op 180 graden in de oven.
Pannenkoekjes met frambozen, mascarpone en Bastogne kruimels – voor 2 personen
Dit heb je nodig:
160 milliliter karnemelk
120 gram bloem
1 theelepel baking soda
8 gram bakpoeder
1 ei
snufje zout
10 gram gesmolten boter
Boter om in te bakken
- Voor de topping
2 eetlepels mascarpone
4 Bastogne koeken
125 gram frambozen
Maple syrup naar smaak
Zo maak je het:
- Doe alle ingrediënten in een kom en meng ze door elkaar. Zelf doe ik ze ook weleens samen in de blender, die even aanzetten en je hebt een mooi beslag.
- Smelt een klontje boter in een koekenpan en verdeel 3 hoopjes beslag over de pan (of 2 of 4 net wat er in je pan past). Krijgen de pannenkoekjes belletjes aan de bovenkant? Dan zijn ze goed genoeg om om te draaien. Bak ze dan nog even aan de andere kant.
- Roer ondertussen de mascarpone los en verkruimel de Bastogne koeken. Dit kan gewoon in grove kruimels.
- Verdeel de pannenkoekjes over 2 borden. Leg op ieder stapeltje een lepel mascarpone, verdeel daar de frambozen, Bastogne kruimels en maple syrup overheen.